opc_loader

Wensenlijst

✔️ Vragen? Chat met onze klantenservice ✔️ Voor 16:00 besteld is dezelfde dag verzonden ✔️ Gratis verzending vanaf 50,- NL en €75,- BE                             

6 tips om lekker bezig te blijven met je hond of kat!

6 tips om lekker bezig te blijven met je hond of kat!

Het is een hele vreemde en bijzondere tijd. De meeste mensen zijn vooral heel erg veel thuis. Sommige werken juist extra hard, kinderen gaan niet naar school en restaurants, kappers, trimsalons en sommige winkels zijn zelfs gesloten. Het is voor onze huisdieren ook een hele vreemde gewaarwording en waarschijnlijk zullen ze ook aan de situatie moeten wennen. Uitjes zullen minder of anders zijn, en misschien is er ook wel minder de ruimte om energie kwijt te kunnen. We hebben wat tips voor jullie op een rijtje gezet zodat je ze in deze tijd ook nog lekker kunt uitdagen, bezighouden en natuurlijk van ze kunt genieten, want de extra liefde kunnen jullie in deze tijd beide goed gebruiken!

6 tips om thuis te doen met je hond:

  1. Denkspel;
    Er zijn verschillende denkspelletjes te krijgen, 1 van onze favorieten is de treat spinner. De Treat Spinner is gemaakt van duurzaam kunststof en is makkelijk te vullen met traktaties.
    Door de groene discs aan de binnenkant groter en kleiner te maken kun je zelf de moeilijkheidsgraad bepalen.
    Voorzien van openingen waardoor de traktatie al van verre waar te nemen is voor de hond.
  2. Trainers;
    Neem de pure vleestrainers van bijvoorbeeld carnis, ga in je tuin op verschillende plekjes een trainer verstoppen. Als je hond dit snapt kun je het steeds een beetje moeilijk maken!
  3. Wassen;
    Het wordt weer stralend weer dus tijd om te wassen!
    Borstel je hond eerst. Gebruik een kwalitatief goede shampoo, zoals artero of yuup, zorg dat je je hond goed nat maakt (niet alleen de bovenste vacht laag) masseer je hond heerlijk in met de shampoo, daarna goed uitspoelen zodat echt alle shampoo er uit is, ook in de liezen etc. heb je een hond met een hele dikke vacht is het handig erna even droog te blazen met de waterblazer, om smetplekken te voorkomen, en alle overtollige haren er uit te blazen.
  4. Koekjes bakken;
    In de winkel en op de website verkopen we koekvormpjes, je kunt het gruis uit de brokverpakking omtoveren tot koekjes!
    Nodig voor gruiskoekjes:
    - het gruis onderin een zak geperste brokken (gebruik eventueel een zeef om de laatste brokken van het gruis te scheiden) 
    -  1 ei.

    Meng het gruis met het ei tot een stevig mengsel en vul daarmee de vormpjes. Bak de koekjes een kleine tien minuten op 150 graden, tot ze droog aanvoelen. 
    Laat ze wel goed afkoelen! Daarna is het smullen :)

    Voer je geen brokken maar wil je toch koekjes maken? Gebruik dan dit recept;
  • 100 gram (zelfrijzend) bakmeel
  • 1 ei
  • 2 flinke eetlepels Prins Train & Care
  • bloem
  • beetje water

Zo maak je de koekjes

Meng het bakmeel met het ei en de Train&Care. Voeg indien nodig wat water toe, tot je een werkbaar deeg krijgt. Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem, zodat het minder aan het aanrecht plakt. orm het deeg met je handen en vingers tot een platte plak van ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik de bakvorm om harten uit het deeg te steken.  Als het deeg erg klef en kleverig is, kun je de hartvorm vullen met deeg en daarna weghalen. Je kunt het deeg desgewenst even in vershoudfolie laten rusten in de koelkast of opstijven in de vriezer, zodat het steviger wordt. Krijg je meer hompen dan hartjes? Wees gerust: je dier vindt die straks net zo lekker, het komt allemaal goed! Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.
breek ze in stukjes voor je ze voert

  1. Vlooien;
    Neem een vlooienkam en een wit vel papier en kam voorzichtig richting het witte papier. Uiteraard is het handig om tijdig te ontvlooien maar controleren is ook belangrijk!
  2. Tandverzorging;
    Gebit checken, heeft je hond een slechte adem? Bruine aanslag of ontstoken tandvlees?
    Voorkom problemen, poets preventief tanden en geef de hond kauwmogelijkheden welke goed zijn voor het gebit! Liever geen dentastix o.i.d. maar pure kluiven zoals bijvoorbeeld spiervlees of kameelhuid van Carnis, of probeer eens de pinkmix met verschillende gezonde kauwsnacks en steun gelijk het kankerfonds! Uiteraard zijn er nog vele andere gezonde snacks te verkrijgen en kunt u altijd even contact opnemen als u daar vragen over heeft!

 6tips

6 tips om thuis te doen met je kat:

  1. De kattenrotonde;
    De Petcomfort Crazy Tower Kattenrotonde is leuk kattenspeelgoed van kunststof met ballen voor één of meerdere katten.
    Jouw katten zijn urenlang bezig met dit leuke speelgoed van Petcomfort! Deze Crazy Tower Kattenrotonde is een toren met verschillende ringen waarin balletjes liggen. Jouw katten kunnen deze katten heen en weer laten rollen en erop jagen. Leuk voor een kat, maar ook om samen te spelen of meerdere katten tegelijk. Het speelgoed heeft anti-slip voetjes zodat het stevig blijft staan en is uitgevoerd in een leuke, opvallende kleur.
  2. Koekjes bakken;
    - 100 gram (zelfrijzend) bakmeel
    - 1 ei
    - 2 flinke eetlepels Prins Play & Care- bloem
    - beetje water

 

Meng het bakmeel met het ei en de beloningscrème. Voeg indien nodig een beetje water toe, tot je een werkbaar deeg krijgt. Bestuif je werkblad en het deeg met wat bloem, zodat het minder aan je aanrecht kleeft.
Vorm het deeg met je handen en vingers tot een platte plak van ongeveer een halve centimeter dik. Gebruik deegvormpjes om leuke vormen uit het deeg te steken. 
Je kunt het deeg desgewenst even in vershoudfolie laten rusten in de koelkast of opstijven in de vriezer, zodat het steviger wordt. Krijg je geen perfecte vormpjes? Geeft niks, je dier vindt die straks net zo lekker, het komt allemaal goed! 
Bak de koekjes afhankelijk van hun formaat en dikte in circa 20 minuten in het midden van de oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

  1. Kong speelgoed
    Zoals; De KONG Bat ’N Spring biedt 3 speelgoedjes in 1, waardoor zelfs de beste katjagers een unieke uitdaging krijgen.
    Met knipperende LED Bell Ball-licht, kattenkruid en rammelaargeluiden. Linten voegen een extra scheutje plezier toe.
    Hecht op de meeste gladde oppervlakken
    Verscheidenheid aan geluiden en actie lokt spelen uit. Moedigt katten aan om hun natuurlijke jachtvaardigheden te gebruiken
  2. Kammen;
    Rustig de tijd nemen voor een goede vachtverzorging en tussendoor belonen. Iedere dag een klein stukje zodat het ook niet ‘’vervelend’ wordt voor je kat.
  3. Vlooien;
    Neem een vlooienkam en een wit vel papier en kam voorzichtig richting het witte papier. Uiteraard is het handig om tijdig te ontvlooien maar controleren is ook belangrijk!
  4. Kong Kickeroo twirl teaser;
    Deze speelhengel is van het merk Kong. Katten zijn jagers, en met dit speeltje geef je ze een kans om te jagen, vangen en besluipen!
  • Bevat Kong Premium Noord-Amerikaans kattenkruid
  • Interactief spel
  • Kreukelgeluid

 zxczx

 

Hopelijk hebben jullie hier wat aan! 1 ding is zeker, je huisdier zal zeker genieten van alle (extra) aandacht. Blijf gezond blijf thuis en zorg voor elkaar en de dieren. Weet wel, ziek of niet ziek, dat wij de bestellingen gratis aan huis bezorgen, zodat de zorg en aandacht voor je huisdier gewoon door kan gaan. Want ook nu verdient je dier nog steeds alleen het allerbeste.

Heel veel liefs, Team Nena’s Dogs and Cats

Terug