opc_loader

Wensenlijst

banneruniqiesellingpoints
 

Vachtverzorging, waar doe je goed aan?

Vachtverzorging, waar doe je goed aan?

Heel belangrijk in de basis verzorging van honden en katten is toch wel de vachtverzorging. Maar.. waar doe je nou goed aan.. iedere dag borstelen, 1x per maand.. wel wassen… niet wassen? Natuurlijk heeft iedereen zo zijn of haar eigen visie, maar er zijn zeker ook een aantal belangrijke feitjes. We proberen je in dit blog een beetje op weg te helpen. We hebben aan Ilse van Trimsalon Frenchies gevraagd om haar advies in ons blog te schrijven.

Advies vachtverzorging van uw huisdier door Trimsalon Frenchies;

De vacht van uw huisdier beschermt de huid en zorgt ook voor isolatie en ventilatie, mits deze vacht goed verzorgd wordt. Daarom is het verzorgen van deze vacht heel belangrijk. Helaas wordt deze taak nog te vaak onderschat door de baasjes. Maar wat ik stiekem nog het belangrijkste vind aan de vachtverzorging is de tijd die u besteed samen met uw huisdier. U ontwikkelt een band samen met uw huisdier en als u het spelenderwijs uitvoert is het nog een leuke activiteit voor uw huisdier ook.

Waar doet u goed aan?
Elk ras heeft zijn eigen verzorging, maar in principe is het voor de langharige honden het meest belangrijk dat deze uit de klit blijft. Klitten zorgen namelijk voor vervilting, maar kunnen ook voor  huidirritatie (jeuk, wondjes) zorgen. Ook zijn klitten een goede nestelplek voor ongedierte, bijvoorbeeld vlooien, omdat het vaak een broeierig plek is. Dat willen we natuurlijk niet. In principe is een goede borstel, die goed tot aan de huid komt en een kam een must voor de verzorging van uw huisdier. Doe dit minimaal 1 a 2 keer per week en u kunt de vacht goed bijhouden. Let op de probleemzones, deze bevinden zicht voornamelijk onder de oksels, liezen en poten. Geef hier extra aandacht aan.

artero.pptx

Shop Artero

Wassen
Te veel wassen verwijdert de vetlaag van de huid waardoor de bescherming weg is. Daarom is mijn advies 1 keer in de twee weken maximaal. Zit uw hond in de klit, dan kan teveel wassen en niet goed uitborstelen, voor vervilting zorgen.
Bij honden met een dubbele vacht en/of die meerdere keren per jaar in de rui zijn is een goede wasbeurt juist wel weer de oplossing om de onderwol te verwijderen. Dit wordt ook wel de was en blaasmethode genoemd in de trimsalon. Een diervriendelijke methode zonder de vacht te veel te beschadigen.
Voor elk vachttype is een goede shampoo te koop. Laat u hierover goed inlichten, een voedzame shampoo voor een droge huid zal uw huisdier laten glanzen, mits de hond geen onderliggende ziektes heeft. Maar heeft uw hond veel last van parasieten in de vacht, dan is een goede shampoo speciaal voor deze problemen weer belangrijk.

Voeding
Voeding heeft ook invloed op de vacht, een goede samenstelling van bijvoorbeeld vetten en olie zorgen voor een goede huidbarrière.

Eigenlijk is het heel simpel, liefde laat uw hond stralen. Want goede liefde voor uw huisdier is goede verzorging, die zich door middel van voeding en borstelen uit in de gezondheid van de vacht. :)

Ilse, Trimsalon Frenchies

 

download (1)

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.