opc_loader

Wensenlijst

banneruniqiesellingpoints
 

Catnip speelgoed, hoe zit dat nou?

Catnip speelgoed, hoe zit dat nou?

Catnip

Tegenwoordig zijn er super veel speelgoedjes op de markt met Catnip. Het grootste deel van de katten is daar stapelgek op, wat dus resulteert in veel spelen! Ook zijn er sprays om bijvoorbeeld op de slaapplek of krabpaal te sprayen. Super handig, want zo kun je je kat toch een beetje ‘sturen’, wat normaal gezien bij de meeste katten toch een hele uitdaging kan zijn. 
 Heb je een plekje waar je graag wilt dat hij of zij slaapt, wil je trainen, extra laten bewegen of juist kalmeren? Daar is Catnip allemaal voor te gebruiken!
Wat voor speeltjes zijn er met Catnip?Wat kun je dan het beste kiezen? En hoe werkt het nou eigenlijk? Dat vertel ik je hier.

Kattenkruid of wel catnip is een naar munt ruikende plant. De plant komt voor in Zuid-Europa, Azië en Afrika. De, in deze plant aanwezige, nepetalacton heeft een opmerkelijke invloed op katten. Ongeveer zestig procent van alle katten reageert positief op het kattenkruid, zelfs van leeuwen en tijgers is bekend dat ze er gek op zijn. Na 10 tot 15 minuten is ‘de betovering’ even verbroken, en kan het een paar uur duren voor het kattenkruid weer opnieuw zijn effect op je kat gaat krijgen.
Niet elke kat reageert hetzelfde op het kattenkruid. De gevoeligheid is erfelijk bepaald; katten hebben er een speciaal gen voor nodig en hebben ze dit gen niet, dan zullen ze er niet tot nauwelijks op reageren.
Kattenkruid is niet schadelijk. Heel soms schiet het euforische gedrag door in agressief gedrag (meestal bij katers) in dat geval is het beter om geen catnip te geven. Jonge katten reageren vaak minder op het kruid dan volwassen katten. Het is daarom ook het beste om ze het vanaf ongeveer 6 maanden pas te geven. Dus heb je onlangs een nieuwe krabpaal aangeschaft en heeft je kat er tot nu toe weinig interesse in? Krabt je kat aan de bank? Is hij of zij bang tijdens de jaarwisseling of van andere geluiden? Wilt je de kat bij goed gedrag belonen? Catnip biedt de oplossing!

Voorbeelden van leuke speelgoedjes met Catnip zijn bijvoorbeeld;

  • Kong refillables (deze kun je zelf vullen met bijgeleverde catnip)
  • Yeowww! Catnip hartjes speelgoed in een leuke hartvorm
  • Verschillende speelgoedjes van de sowieso al super leuke Grumpy Cat
  • Natuurlijk ook heel handig is de catnip spray, welke u op alle soorten speelgoedjes, krabpalen of andere dingetjes kunt sprayen.

Dan zijn er ook nog speelgoedjes van oa Yeowww! En Addicted. Maar dan niet met Catnip maar met Madnip. Madnip is krachtiger en fruitiger dan de Catnip en is praktisch onweerstaanbaar voor iedere kat.

Catnip of Madnip kan dus een fijne invloed hebben op uw kat, maar het werkt dus niet bij alle katten. Gelukkig bij de meeste wel!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.